Závěrečné testování elektrikářů na EAV

Termín závěrečné zkoušky si volí každý student sám po zhodnocení úrovně své připravenosti. Vždy je v nabídce několik termínů, ze kterých si lze vybrat, případně je možné společně se studentem vyhlásit termín, který se mu co nejvíce přizpůsobí.

Podmínkou pro to, aby zkouška mohla proběhnout, je kromě samotné připravenosti také dodání všech potřebných dokumentů (Smlouva o profesní kvalifikaci/zkoušce, Potvrzení zdravotní způsobilosti a kopie občasnkého průkazu), podmínkou je také zaplacení školného v plné výši. V tomto jsou instrukce neoblomné s odkazem na legislativní povinnosti Akademie jako autorizované osoby. 

V případě, že je vše splněno, student přijíždí ke zkoušce do naší pražské učebny. Na zkoušku jsou zde rezervované dva dny a většinou se koná o víkendech, aby co nejméně zasahovala do pracovních povinností studenta. V učebně jsou již připravené sady testových otázek pro každého přihlášeného studenta, vybavení pro praktickou zkoušku i “Andula” pro zkoušku z první pomoci. Na jedné závěrečné zkoušce se sejde vždy maximálně šest studentů.

Testy, keré prověřují teoretické znalosti, si mohou studenti vyzkoušet už doma během přípravy na zkoušku. Praktická zkouška je důlěžitější a probíhá tak, že student montuje, zapojuje a měří různá elektro zařízení.

Všechny podrobnosti ohledně konání zkoušky si lze prohlédnout na oficiálních stránkách NPI – národní kvalifikace na těchto odkazech:

https://narodnikvalifikace.cz/kvalifikace-578-Montermonterka_elektrickych_instalaci/hodnotici-standard

https://narodnikvalifikace.cz/kvalifikace-576-Montermonterka_elektrickych_rozvadecu/hodnotici-standard

https://narodnikvalifikace.cz/kvalifikace-577-Montermonterka_elektrickych_siti/hodnotici-standard

https://narodnikvalifikace.cz/kvalifikace-574-Montermonterka_hromosvodu

https://narodnikvalifikace.cz/kvalifikace-575-Montermonterka_slaboproudych_zarizeni/hodnotici-standard

Závěrečným výstupem proběhlé zkoušky je certifikát z každé profesní kvalifikace, celkem tedy pět certifikátů, které v úhrnu tvoří úplnou profesní kvalifikaci, a osvědčení dle NV 194/2022 Sb., § 6 s dodatkem o ročním dohledu. Všichni naši absolventi získávají automaticky cenové zvýhodnění jakéhokoli dalšího studia a s mnohými z nich zůstáváme v kontaktu nebo spolupracujeme i dlouho po jejich úspěšném ukončení studia.

Read More 

Zdroj: Evropská akademie vzdělávání (European Academy of education) 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *