Živé přednášky na EAV

Evropská akademie vzdělávání si razí svou cestu na poli vzdělávání zejména svým moderním a inovativním přístupem. Jejími studenty jsou hlavně lidé, kteří pro vlastní zaměstnání, rodinné a jiné povinnosti nemají dostatek času pro rozšíření svého vzdělání konvenční cestou, tedy prezenční, případě kombinovanou formou studia. Křivka zájemců, kteří se na Akademii obracejí, strmě stoupá a dokazuje tím, jak moc tato forma vzdělávání na našem trhu chyběla.

Studium je od počátku koncipované jako online samostudium a dává studentům absolutní volnost ve smyslu intenzity i délky studia. Jakkoli se drtivá většina studentů zcela obejde bez komunikace se školou a lektory, stále existuje řada těch, kteří alespoň částečný kontakt s lektorem a jeho vedení nejen oceňuje, ale také vyhledává. Těmto zájemcům EAV v minulém roce začala nabízet online konzultace i osobní setkávání s lektorem ve všech oborech. Někteří studenti začali tyto konzultace ihned využívat, ať už pravidelně nebo jednorázově. Termíny konzultací byly a stále jsou plně obsazené téměř ihned po jejich vyhlášení. Je jasné, že o kontakt se školou a s lektory někteří studenti stojí a že jim vyhovuje svoboda v tom, zda se jich zúčastní či nikoli.

Je to právě tato zkušenost, která EAV přivedla k rozšíření výukového systému o živé video přednášky lektorů ve všech oborech, které EAV nabízí. Jedná se o novinku, kterou EAV právě nasazuje do praxe a již nyní mohou někteří studenti  sledovat přednášky dle rozvrhu odkudkoli na světě prostřednictvím jakéhokoli zařízení připojeného k internetu.

Lektoři jsou zkušení v teorii i praxi svého oboru a před studenty ani kamerou nestojí poprvé. Nabídnou studentům základní orientaci v klíčových tématech, inspiraci pro další studium i náhledy pro ty, kteří se ve svém studiu chtějí dostat hlouběji, než je pro samotné absolvování oboru nutné. Videa jsou zpracována profesionální technikou bez rušivých vlivů a se zřetelným rukopisem Akademie.

Video přednášky jsou pro studenty volitelnou možností, jak své studium zpestřit, pomohou posílit zájem o obor a motivaci k dalšímu vzdělávání. V kombinaci se studijními materiály a podporou ze strany lektorů a studijního oddělení bude celé studium zvládnutelné ještě o kousek snadněji.

Read More 

Zdroj: Evropská akademie vzdělávání (European Academy of education) 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *