Eav vydává 1. díl učebnice pro elektrikáře

Základem každého vzdělávání jsou vedle kvalitních vyučujících také kvalitní učebnice, což pro samostudium platí dvojnásob. V současné době nabízí Evropská akademie vzdělávání svým studentům elektro oboru jednu z nejžádanějších učebnic, které jsou na trhu dostupné. Přesto zjišťujeme, že řada studentů má potíže s tím, jak rozeznat, co je pro zvládnutí zkoušek a další praxi opravdu důležité a co je naopak možné nechat si na později. Učebnice jsou velmi podrobné a často nabízí i velmi ojedinělé problémy, které je dobré znát, ale u zkoušek jejich řešení nevyžadujeme. Právě to se nám podařilo vyřešit novou učebnicí, jejíž autor je náš zakladatel, lektor a kolega, a ten ji proto mohl „ušít“ přímo na míru pro naše studenty, kteří se potřebují připravit na státní zkoušku z úplné profesní kvalifikace oboru Elektrikář.

V současné době tedy pracujeme na jednom ze stěžejních pilířů naší autorské knihovny, a tím je učebnice elektrotechniky, která bude dále rozdělena na 1. a 2. díl. Učebnice bude sloužit jako základní studijní materiál ke státním závěrečným zkouškám v kurzu úplné profesní kvalifikace Elektrikář. Bude souhrnem všech nutných znalostí na teoretické i praktické úrovni tak, aby student obsáhl požadovaný rozsah, který státní zkoušky stanoví. Tyto učebnice dále plánujeme opatřit doložkou, která jim umožní dostat se i na učiliště a střední odborné školy.

První díl učebnice elektrotechniky spatří světlo světa již v následujících týdnech. Je výsledkem téměř ročního úsilí, které reagovalo na potřeby studentů. Právě díky podrobné znalosti státních zkoušek z jednotlivých profesních kvalifikací bylo možné vytvořit takovou publikaci, kterou využijí jak naši studenti, tak i široká laická veřejnost. Kniha obsahuje teoretické základy montáže elektrických rozvaděčů, instalací a sítí, montáže hromosvodů a slaboproudých zařízení. Teoretický výklad je doprovázen bohatými názornými ilustracemi a technickými nákresy pro lepší přehlednost a snadnější přestup na praktickou část. Praktickým úkolům se učebnice věnuje se stejnou intenzitou, jako teoretickému základu. Je sestavena tak, aby byla snadno pochopitelná jak pro začátečníky, tak pro pokročilejší studenty s částečnou praxí. Našim studentům nabízíme učebnice zdarma.

Vlastní autorskou činností chceme ukázat studentům, že Evropská akademie je skvělou volbou při jejich výběru školy, protože ukazuje vysokou úroveň vyučujících, kteří u nás pracují. Dokážeme naučit jak základy, tak i vyhovět náročnějším požadavkům pokročilých studentů.

Read More 

Zdroj: Evropská akademie vzdělávání (European Academy of education) 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *