Studovat MBA se vám může jednoznačně vyplatit. Proč?

Zájem o studium ukončené MBA stále vzrůstá. Proč a co může konkrétně uchazečům tento obor přinést?

Co je to MBA?

Je koncipováno jako manažerské studium. Má tedy studentům zprostředkovat primárně praktické znalosti.

Z těchto důvodů je určeno především zástupcům středního a vrcholového managementu, majitelům společností, podnikatelům, představitelům neziskového sektoru, veřejné správy nebo zdravotnictví. Uchazeč o studium by měl mít absolvované vysokoškolské vzdělání na bakalářské úrovni, případně maturitu doplněnou relevantní praxí-vyššího odborného studia.

V Česku se MBA řadí mezi profesní studia, program tedy není zahrnut do systému českého vysokoškolského studia. Nejedná se proto o titul české magisterské úrovně, přestože je mu v evropské obecné rovnici EQF naprosto roven.

Studium MBA je v základu vytvořené jako všeobecné a poskytuje základní znalosti v oblasti managementu. To znamená, že získáte ucelený přehled v oblastech, jako marketing, finance a účetnictví, a zároveň si osvojíte důležité dovednosti a schopnosti nezbytné pro vedení lidí.

Jaké typy MBA studia nabízí Evropská akademie vzdělávání?

MBA je možné studovat v různých oborech a programech a tím se úžeji profilovat. Vždy záleží na nabídce konkrétní vzdělávací instituce. Evropská akademie vzdělávání nabízí tři varianty specializací:

MBA- Finanční management
MBA – Management ve zdravotnictví
MBA – Realitní makléř a řízení týmu

Student si díky programu osvojí spektrum dovedností, které skutečně potřebuje. To často běžná nabídka českých vysokých škol neobsahuje.

Díky zvýšení kvalifikace mají lidé větší šanci získat lepší platové ohodnocení. To potvrdil mimo jiné i výzkum společnosti Insight, podle něhož se absolventům již v prvním roce mzda zvyšuje v průměru dokonce o 15 %.

Read More 

Zdroj: Evropská akademie vzdělávání (European Academy of education) 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *